ADALET PARTİSİ VE AK PARTİ JANDARMALIK OLDU!

Çankırı İli Orta ilçesi Dodurga beldesinde 3 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak olan Belediye Başkanlığı Seçimleri için siyasi çalışmalar daha şimdiden başladı.

Danıştay kararıyla belde statüsü kazanan Dodurga’da yapılacak olan bu ara yerel seçim, aynı zamanda 2023 Haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesi bir gövde gösteri olacaktır.

Dodurga beldesinde ilk seçim ofisini açan Adalet Partisi oldu ve şehir meydanı Adalet Partisi posteri ve bayraklarıyla doldu. AK Partililer buna tahammül edemeyerek gece yarısı Adalet Partisi bayrak ve posterlerini indirip çöpe attılar ve yerine kendi bayrak ve posterlerini astılar.

Seçim Kanunu’nu, ifade hürriyeti ve demokratik hakları tehdit ve zor kullanmak suretiyle engelleyenler hakkında şikâyette bulunan Adalet Partisi durumu yargıya intikal ettirdi.

Olay yerinde inceleme yapan Jandarma ekipleri şüphelilerin ifadesini alarak olayı savcılığa intikal ettirmek üzere tahkikat başlattı.

Ardından AK Parti’nin adayı olarak adı geçen muhtar Hasan Hüseyin Kaşıkçı, Adalet Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Filiz Erdoğdu’yu telefonla arayarak “bizim çocuklar bir hata yapmışlar, bu işi büyütmeyin ve kapatın” diyerek tehdit etti. AKP’li Muhtar Hasan Hüseyin Kaşıkçı bir hafta önce de seçim bölgesinde çalışma yapmakta olan Adalet Partisi ekibine yine benzer bir tavırla sataşarak, “ne işiniz var burada, AKP’nin kurduğu oyunu bozmaya mı geldiniz” diyerek tehdit girişiminde bulunmuştu.

Ak Parti’nin alışkanlık haline getirdiği ve tüm seçimlerde ülke genelinde izlediği bu yöntemi ifşa etmek ve kamuoyunun bilgisine sunmak bir vatandaşlık görevdir.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir; bu tür dayatma ve zorbalıklara göz yummamız mümkün değildir. Umarım yargı gereğini yapacaktır.

Adalet Partisi olarak bu zorbalığın sonuna kadar takipçisi olacağız.

Dr. Vecdet Öz