AZİZ KARDEŞİM

Vatanımı çok seviyorum, bu ülkeyi içinde bulunduğu garabet durumdan bir an evvel kurtarmalıyız diyorsan aşağıdaki hususlara harfiyen riayet edeceksin!

1. Öncelikle takım tutar gibi parti tutmayacaksın ve geçmiş siyasi hafızanı derhal resetleyeceksin.

2. Her türlü ideolojik düşünceyi bir kenara itecek ve sadece Atatürk Milliyetçiliği’ni düstur edineceksin.

3. Bu vakitten itibaren meselelere artık bir Kuvâ-yi Milliye ruhu ve Müdâfaa-i Hukuk anlayışı içinde bakacaksın.

4. Sonucu her ne olursa olsun bu anlayıştan hiçbir suretle taviz vermeyecek ve ehvenişer bir tercih içinde olmayacaksın.

5. Siyasi parti ve ittifak seçimi yaparken, ülkemizin düşman işgalinden kurtulduğu günlerin ruh hali içinde milli şuurun tam karşılığı olan bir siyasi liderler mutabakatına itibar edeceksin.

6. Bunun için de liderlerin bu minvaldeki düşünce yapılarından, otobiyografi, üstün tecrübe ve liyakatlerinden kesinlikle emin olacaksın.

7. Kararını verdikten sonra ise sadece bir seçmen olarak kalmayıp bunun bir vatan savunması olduğu bilinciyle siyasi mücadelenin tam ortasında yer alacaksın.

8. 2023 seçimlerinin normal bir seçim olmadığını, tarihi bir kader seçimi olduğunu, Cumhuriyet’in 100. yılının bir rövanş tarihi olduğunu ve bu yüzden de emperyalizmin bu kez işi şansa bırakmayıp iktidar ve muhalefet yapısını birlikte tanzim etmiş olabileceğini, olası bir başarısızlık halinde ise her türlü mücbir hadiseyi devreye sokabileceğini unutmayacak ve tedbirli olacaksın.

9. Tüm bunlarda mutabık kalmışsak, vakit geçirmeden Atatürk’ün 10. Yıl Nutku ve nihayetindeki Gençliğe Hitabeyi okuyup özümseyeceksin.

10. Yarından tezi yok yola koyulup tüm çevrende siyasi manada bir seferberlik başlatacaksın.

Aksi halde bir daha vatanım diyebileceğin bir toprak parçası bulamayacaksın!

“Haydi ver elini…”

Dr. Vecdet Öz