SEÇİM STARTI ÇANKIRI’DAN VERİLDİ

Haziran 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler ile ardından yapılacak olan Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi 3 Temmuz 2022 günü Çankırı İli Orta İlçesi Dodurga Beldesi Belediye Başkanlığı Ara Yerel Seçimleri yapılacaktır.

Büyük seçimlerin provası mahiyetindeki bu ara seçim aynı zamanda siyasi partilerin kendini göstereceği ve anketleri yönlendirecek bir gövde gösterisi olacaktır.

Adalet Partisi olarak adayımız Dodurga beldesinin tanınmış ailelerinden olan Emine Yayla hanımefendidir.

Kadınlarımızın horlandığı, yaşamın her alanında geri plana itildiği, kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin arttığı böylesi ayıplı bir süreçte özellikle Anadolu’nun bağrından kadın aday çıkarmış olmamız, Ortadoğu zihniyeti karşısında kadına önem veren Türk töresini öne çıkarma gayretimizin bir neticesidir.

Bizler çağın gerisinde kalmış bağnaz Ortadoğu geleneklerinin değil, İslam’ın da emrettiği vicdani ve insani yaşam tarzıyla örtüşen 4 bin yıllık uygar bir medeniyetin temsilcileriyiz.

Bizler Ortadoğu ecdadının ve Rabia’nın değil, çoğu dünya ülkesinden önce medeni kanunu uygulamaya sokan kahraman bir ecdadın, cephede destan yazmış Nene Hatunların, Şerife Bacıların, Kara Fatmaların, Kadın Hafız Selmanların, Halide Onbaşıların, Halime Çavuşların, Tayyar Rahmiyelerin, Çete Emir Ayşelerin, Gördesli Makbulelerin, Binbaşı Ayşelerin, Nezahat Onbaşıların torunlarıyız…

Amacımız Türk kadınını hak ettiği yere taşımak ve başta siyaset olmak üzere yaşamın her alanına öne çıkarmaktır.

Dodurga Beldesi Emine Yayla ile tarihinin en büyük hizmetine kavuşacaktır.

Adalet Partisi, kadınların eşit söz hakkına sahip olduğu demokrat bir partidir ve hep öyle kalacaktır…

Saygılarımla

Dr. Vecdet Öz